Onixul este o varietate de cuart, adesea cu striatii de diferite culori (albe, rosii, cenusii). Cele mai frecvente sunt onixul alb si negru. Piatra recomandata pentru zodiile: Berbec, Taur (mai ales cel verde), Rac (mai ales cel alb), Leu, Fecioara, Balanta (mai ales cel verde), Sagetator, Capricorn (mai ales cel negru). Este o piatra a sigurantei si a securitatii si asigura protectie impotriva dusmanilor si adversitatii, a energiilor negative, magiei negre si blestemelor. Aduce: noroc, prietenie, bucurie, fericire, o perspectiva spirituala vietii. Stimuleaza manifestarea personalitatii, auto-controlul, intuitia, auto-disciplina, inspiratia, detasarea, concentrarea, increderea, norocul, increderea in viata si in iubire, abilitatile in afaceri, spiritul de conducere, succesul in casnicie, popularitatea.

miercuri, 1 decembrie 2010

Coralul

Așa cum am promis, am inițiat o serie de concursuri având ca temă pietrele prețioase din care ne realizăm creațiile. Primul concurs a avut drept temă onixul și numărul participanților ne-a impresionat în mod plăcut, asta înseamnă că vă place ceea ce facem noi. Continuăm seria cu un articol despre coral și așa cum am procedat și prima dată, vom pune o întrebare din acest articol. Așa că citiți-l cu atenție, vom posta următorul premiu în curând.


Coralul este piatra provenită din scheletul coloniilor de corali de pe fundul mărilor calde. Este de natură organică la fel ca perla, chihlimbarul şi jaisul.
Compoziţia chimică: carbonat de calciu Ca CO3
Duritate:
2,5-3 (din 10)
Luciu: poros

Culoare: coral (portocaliu intens), alb, roşu, portocaliu, negru, auriu.
Varietăţi: coral alb, roşu, negru, roz. Coralul negru este numit regele coralilor.
Legenda: În vechile timpuri, era considerat purtător de puteri talismanice, chiar fără adăugarea inscripţiilor sau semnelor simbolice caracteristice talismanelor. Era folosit pentru vrăji împotriva focului şi naufragiului.
 
Piatră recomandată pentru:
ZODIILE:
Berbec, Taur, Balanţă, Peşti.
LUNA DE NAŞTERE: Februarie, Aprilie, Octombrie, Noiembrie
ANUL NAŞTERII:
Maimuţei (coral alb), Caprei (coral roşu) 
PLANETA GUVERNATOARE sau dominantĂ:
Marte
INFLUENŢA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuţi sub influenţa numărului 22
ANIVERSARE: Se oferă la aniversarea a 35 de ani (naştere sau căsătorie)
CHAKRE: 1, 2
ALTELE: Piatra naţională a Marocului
 
efecteLE asupra purtĂtorului:
Puternic rol protector
Măreşte abilităţile intelectuale, câmpul energetic, înţelepciunea, diplomaţia, intuiţia, imaginaţia , capacitatea de comunicare, creativitatea, judecata, respectul de sine, concentrarea, comunicativitatea, judecata clară, rațiunea, curajul
Reduce sentimentul de frustrare și resentimentele
Protejează copiii, bătrânii, plantele
Protejează împotriva accidentelor și jafului
Coralul alb are rol protector în călătoriile pe mare, relaxează și aduce armonie
Coralul roz aduce iubire platonică și prietenie.
Coralul roșu stimulează creativitatea, pasiunea, iubirea, optimismul, întelepciunea, entuziasmul
Coralul negru absoarbe energiile negative și conferă pace
Coralul alb umple golurile aurei

SĂNĂTATE:
benefic pentru sistemul muscular, circulator, cardiac, reproducător, tiroida, metabolism, măduva spinării, oase, țesuturi, splina, inima, vase de sânge, timus, bila, nerecomandabil în cazul hipertensiunii, benefic în caz de infertilitate, leucemie, constipație, eczeme, insomnie, astm, coșmaruri, indigestie, lipsa de  poftă de mâncare, obezitate, colici, stare de vomă, anemie, varice, hemoragie, artrită, febră, tulburări sexuale. A se evita de către hipertensivi!


Sursa: acvaria.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu