Onixul este o varietate de cuart, adesea cu striatii de diferite culori (albe, rosii, cenusii). Cele mai frecvente sunt onixul alb si negru. Piatra recomandata pentru zodiile: Berbec, Taur (mai ales cel verde), Rac (mai ales cel alb), Leu, Fecioara, Balanta (mai ales cel verde), Sagetator, Capricorn (mai ales cel negru). Este o piatra a sigurantei si a securitatii si asigura protectie impotriva dusmanilor si adversitatii, a energiilor negative, magiei negre si blestemelor. Aduce: noroc, prietenie, bucurie, fericire, o perspectiva spirituala vietii. Stimuleaza manifestarea personalitatii, auto-controlul, intuitia, auto-disciplina, inspiratia, detasarea, concentrarea, increderea, norocul, increderea in viata si in iubire, abilitatile in afaceri, spiritul de conducere, succesul in casnicie, popularitatea.

marți, 1 februarie 2011

Al treilea concurs cu premii

Așa cum am promis atunci când am publicat articolul despre Ametist, vine concursul!!! Întrebarea este:

La ce credeau grecii că ajută ametistul?

Data limită la care puteţi răspunde la  întrebare este 13 februarie, ora 24:00, printr-un comentariu la acest post. Câștigătorul va fi anunţat pe 14 februarie şi va fi ales, la fel ca şi la celelalte concursuri, prin tragere la sorți, cu ajutorul programului Random Number Generator. Ordinea de intrare în concurs va fi ordinea în care v-aţi înscris. Concursul se desfășoară și pe Facebook.
Vă puteţi înscrie doar o singură dată la concurs: fie pe Facebook, fie pe blog.

Premiul va fi un inel reglabil din sârmă argintată şi, normal, ametist :)



23 comentarii:

Iana Arsenii spunea...

Grecii credeau ca ametistul poate preveni orice intoxicatie si vindeca beţia. Ei considerau ca aceasta piatra aduce dragoste şi fericire.

Manuela spunea...

Potrivit grecilor, ametistul aduce dragoste si fericire, previne orice tip de intoxicatie si vindeca betia.

Livia Marian spunea...

Amtistul poate preveni intoxicarea si vindeca beţia, aducea dragoste şi fericire.

Hreniuc Irina-Mihaela spunea...

:))..ador ametistele...poate pt ca-mi place culoarea lor..sau poate ca am vazut mine de ametiste si arata fantastic!
Grecii credeau ca ametistul aduce dragoste si fericire si previne intoxicatia si vindeca betia:)

Manuela Porfireanu spunea...

Ametistului i se atribuie puterea de a preveni intoxicarea si de a aduce dragoste si fericire.

Ghinda Tatiana spunea...

Se spunea că dacă se bea dintr-o cupă de ametist, se putea preveni intoxicarea şi se vindeca beţia. Grecii credeau că această piatră aducea dragoste şi fericire şi protejează împotriva oricărui tip de intoxicaţie.

Rad Roxana spunea...

cum spuneau si cei dinaintea mea, ametistul era pentru greci un fel de "antidot universal" daca ii pot spune asa, erau convinsi ca vindeca alcoolismul (betia) si prin asta aducea fericirea si dragostea printre oameni

Mihaela Chirtes spunea...

Grecii credeau ca ametistul poate preveni orice intoxicatie si vindeca betia. Ei considerau ca aceasta piatra aduce dragoste si fericire. :)

slly spunea...

Grecii credeau ca ametistul aduce dragoste, fericire si protejeaza impotriva oricarui tip de intoxicatie!

delia p spunea...

Grecii credeau ca ametistul poate vindeca beția și orice intoxicație.

uglea mihaela spunea...

Amtistul poate preveni intoxicarea si vindeca beţia, aducea dragoste şi fericire.

Anonim spunea...

Grecii credeau că această piatră aducea dragoste şi fericire şi protejează împotriva oricărui tip de intoxicaţie.

ELENA spunea...

Amtistul aduce dragoste si fericire,previne intoxicarea si vindeca betia!

scortisoara92 spunea...

Numele de "ametist" provine din limba greaca si se traduce "contra betiei".Acest nume se datoreaza credintei ca persoana care poarta un ametist este crutat de betie la consumarea vinului.De asemenea grecii i-au atrebuit amestitului si rolul de aparare contra demonilor, furtului(credinta ce explica faptul ca mormantul merovingienilor continea siraguri de ametist)

Bologa Anca Ersilia spunea...

ametistul era folosit in combaterea mahmurelii cauzate de Bachus. Credinta in puterile ametistului se rasfrange si dintr-o legenda din mitologia greceasca. Se zice ca Diana a transformat o nimfa de care Bachus era indragostit, in ametist; de aici si numele de ,,piatra a lui Bachus”, care a fost utilizat pentru ametist.

Mihaela Pojogu spunea...

Se spunea că dacă se bea dintr-o cupă de ametist, se putea preveni intoxicarea şi se vindeca beţia. Grecii credeau că această piatră aducea dragoste şi fericire şi protejează împotriva oricărui tip de intoxicaţie.

Laurita mommy, wife, woman :) spunea...

Potrivit grecilor, ametistul este cel care aduce dragoste si fericire, previne orice tip de intoxicatie si vindeca betia.

Mimmi spunea...

Grecii credeau ca pietrele de ametist previn intoxicarea,aduc dragoste si fericire si vindeca betia.

Fifi's shop spunea...

Ametistul era considerat un puternic antidot impotriva ebrietatii, motiv pentru care in antichitate au fost scuptate pocale pentru vin in pietre de ametist. In mitologia greaca Dionisos, zeu al betiei s-a indragostit de o feciora numita Amethystos, care insa ia refuzat acestuia afectiunea. Amethystos ia rugat la zeii sa ramana casta, rugaminte indeplinita de zeita Artemis care a transformat-o pe Amethystos intr-o piatra de culoare alba. Dionisos umilit de dorinta lui Amethystos de a ramane fecioara a turnat vin peste piatra, ceea ce ia dat culoarea de cristal violet.

Unknown spunea...

Grecii antici credeau ametistul că a fost o amuleta eficace împotriva beţiei.Leonardo Da Vinci a scris că ametistul are puterea de a disipa gândurile rele şi ascuţi inteligenţa.

Darkflayer spunea...

Grecii credeau ca pietrele de ametist ar putea prevenii intoxicarea, in timp ce soldatii europei medievale purtau amulete de ametist ca metoda de protectie in lupta. Margele de ametist au fost gasite in morminte anglo-saxone din Anglia.

Cristina M. spunea...

Grecii credeau ca persoana care poarta un ametist este cruţata de betie la consumarea vinului.
Ei mai credeau ca aceasta piatra aduce dragoste si fericire si protejeaza impotriva oricarui tip de intoxicatie.

glodeanu veronica spunea...

Grecii sunt cei care trimit in istorie cele mai multe dovezi legate de credinta in puterea ametistului. Astfel, se spune despre ametist ca este piatra care ofera protectia impotriva betiei. Sa fie oare doar o intamplare faptul ca ametistul a devenit in timp piatra lunii februarie, luna in care grecii sarbatoresc apropierea primaverii si organizeaza carnavalul de la Petras?
Credinta in puterile ametistului se rasfrange si dintr-o legenda din mitologia greceasca. Se zice ca Diana a transformat o nimfa de care Bachus (Bachus, zeul vinului, in cinstea caruia grecii ridicau cupele de vin) era indragostit, in ametist; de aici si numele de ,,piatra a lui Bachus”, care a fost utilizat pentru ametist.
Ametistul continua sa fie in mare cautare si in zilele noastre cand simbolul acestuia e de piatra a prieteniei si sinceritatii. Ametistul marturiseste acest lucru prin bijuteria pe care alegi sa o porti sau pe care te gandesti sa o faci cadou!

Trimiteți un comentariu