Onixul este o varietate de cuart, adesea cu striatii de diferite culori (albe, rosii, cenusii). Cele mai frecvente sunt onixul alb si negru. Piatra recomandata pentru zodiile: Berbec, Taur (mai ales cel verde), Rac (mai ales cel alb), Leu, Fecioara, Balanta (mai ales cel verde), Sagetator, Capricorn (mai ales cel negru). Este o piatra a sigurantei si a securitatii si asigura protectie impotriva dusmanilor si adversitatii, a energiilor negative, magiei negre si blestemelor. Aduce: noroc, prietenie, bucurie, fericire, o perspectiva spirituala vietii. Stimuleaza manifestarea personalitatii, auto-controlul, intuitia, auto-disciplina, inspiratia, detasarea, concentrarea, increderea, norocul, increderea in viata si in iubire, abilitatile in afaceri, spiritul de conducere, succesul in casnicie, popularitatea.

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

AMETISTUL

 În luna noiembrie 2010 am promis că vom face mai multe prezentări de pietre semipreţioase. Am început cu Onixul, am continuat cu Coralul, iar azi vom prezenta Ametistul. La fel ca şi în urma celorlalte prezentări, cât de curând vom reveni cu o întrebare şi un premiu atrăgător pentru câştigătorul concursului. Citiţi cu atenţie despre Ametist şi aşteptaţi întrebarea ;)

"Ametist" provine din grecescul "amethystus" care are la bază cuvântul 'methy' = vin
 
Descriere: Varietate violet de cuarţ, prezentând uneori striaţiuni ondulate sau concentrice, de culoare purpurie sau violet cu inserţii transparente sau albe
Compoziţie chimică:
Dioxid de Siliciu cu inserţii de Mangan (SiO2 + Mn). Culoarea violet este dată de impurităţile de cupru şi mangan 
Duritate: 7 (din 10) 
Luciu: sticlos
Culori:
violet, mov, lila, culoarea de levănţică sau purpuriu, cu dungi albe sau transparente, în straturi succesive sau perfect transparent.
Cea mai bună calitate o are ametistul complet transparent. Culoarea devine mai fadă in lumina solară intensă.
Din istorie şi legendă:
Se spunea că dacă se bea dintr-o cupă de ametist, se putea preveni intoxicarea şi se vindeca beţia. Grecii credeau că această piatră aducea dragoste şi fericire şi protejează împotriva oricărui tip de intoxicaţie.

PiatrĂ recomandatĂ pentru:
ZODIILE: TOATE ZODIILE
LUNA DE NAŞTERE
: Ianuarie, Februarie, Decembrie
TALISMAN NOROCOS: al Peştilor
ZIUA DE NAŞTERE: miercuri
PLANETA GUVERNATOARE sau dominantĂ: Neptun
INFLUENŢA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuţi sub influenţa numerelor 3, 4, 8
ANIVERSARE: se oferă la 6, 12 şi 14 ani de la naştere sau căsătorie
CHAKRE: 4, 5, 6, 7
PROFESII
: manageri, oameni de afaceri, experţi în domenii financiare, operatori pe calculator, informaticieni, slujitori ai bisericii, studenţi şi elevi, oameni de ştiinţă, matematicieni, poeţi, scriitori, fotografi, funcţionari, activităţi umanitare sau caritabile, creatori de modă, turism, show business, relaţii cu publicul, clarvăzători, astrologi, bio-energeticieni, alte activităţi spirituale.
 
efecteLE asupra purtĂtorului:
ESTE O PiatrĂ
:
a spiritualităţii, a succesului în afaceri
Protejează: Împotriva gândurilor negative, împotriva magiei negre, împotriva gândurilor malefice, blestemelor, atacurilor psihice, pericolelor, spiritelor rele, împotriva trădării şi decepţiilor. Foarte puternic rol protector pentru cei care nu se simt în siguranţă sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. (Se spune că dacă un rău voitor face ceva împotriva purtătorului acestei pietre, ametistul îşi schimbă culoarea şi avertizează asupra pericolului)
StimuleazĂ ŞI AMPLIFICĂ: capacităţile intelectuale şi spirituale ale omului, calităţile psihice, curajul, deschiderea spirituală, sentimentul de mulţumire, intuiţia, bunul simţ, capacităţile extrasenzoriale, încrederea în sine, respectul pentru propria persoană, farmecul personal, concentrarea, munca susţinută, capacităţile spirituale
ConferĂ ŞI ADUCE: putere, stabilitate, rezistenţă, pace, bună judecată, pace interioară, vise, calm, dragoste, fericire, prietenie, protecţie, idei noi, o direcţie în momente de derută, stabilitate financiară prestigiu şi recunoaştere
ReducE: furia, nerăbdarea, coşmarurile, stressul, agitaţia, depresia, tristeţea, disperarea, lipsa de comunicare
AjutĂ: la canalizarea energiilor, la renunţarea la vicii, la temperarea obsesiilor sau dependenţelor (ajută dependenţii de tutun, mâncare, alcool, sex să renunţe la acestea, dacă este programat special pentru acest scop), la realizare profesională, succes în carieră, la obţinerea unei supremaţii în faţa sexului opus
Bun pentru: meditaţie, rugăciune, post 
Alte calitĂŢi: purifică, linişteşte, transformă energiile inferioare în energii superioare, transformă energia negativă în energie pozitivă, are efect de calmare sau detensionare în perioade de durere, echilibrează karma, pune în legatură cu divinitatea şi latura spirituală a fiecăruia, trebuie purtat mai ales de credincioşi sau cei care doresc să-şi amplifice credinţa religioasă şi divină, la atingerea unor niveluri înalte de spiritualitate, la iluminarea spirituală, la înţelegerea etapelor de transformare în viaţa omului, precum moartea sau naşterea, pierderea cuiva drag; aşezat sub pernă, ajută în caz de insomnie.
Sfat: Apa în care a fost ţinut un ametist curat (după procedura de purificare) are efecte benefice; la fel apa poate fi folosită şi pentru plante
SĂnĂtate: Ajută la vindecare, absoarbe durerea în piatră, protejează sănătatea. Benefic în caz de insomnie, dureri de cap, benefic pentru ochi, păr, stomac, sistemul nervos central, sistemul digestiv, sistemul endocrin. Echilibrează glicemia, comportamentele deplasate: cleptomanie, alcoolism, dependenţe periculoase, vicii. Are efect sedativ, conferă un somn liniştit (se spune că are calitatea de a reduce sforăitul). Bun în caz de diabet, convulsii, nevralgii, dureri de cap, alergii, acnee, migrene, dureri de spate, mahmureală, probleme ginecologice. Ajută la regenerarea ţesuturilor.

Sursa: www.acvaria.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu